22 Şubat 2009 Pazar

saat 07.00 ama yine de dayanamamak

20- yönetmen : Danny Boyle - Slumdog Millionaire (bu film bi ödül daha alırsa televizyonu kırıcam bu ne ya tüm akademimi filme bayıldı.) Brad Pitt e artık göz yaşlarına hakim olamıcak sanırım.
21- kadın oyuncu : (sana güveniyorum Kate) oyunculara ödül veriş tarzını çok sevdim bu sene. o dalda daha önce ödül almış 5 oyuncu çıkıyor ve bu seneki adayları teker teker açıklıyorlar. aday olanların daha önce bu ödüle sahip olmuş kişilerin ağzından adaylıklarını duymak önemli olsa gerek. mesela meryl streep in 15. kez aday oluşunu sanırım 387 yaşına gelmiş sophia loren açıklıyor. angelina jolie nin kisini ise nicole kidman.
and the oscar goes to KATE WINSLET
22- erkek oyuncu : Sean Pean - Milk ( yani bence şaşırtıcı olmaması gerekiyor. Benjamin Button deişik güzel film olabilir ama Brad Pitt'in oyunculuğu adına film de ne var ki ne söyleyebiliriz. Yogun bir şekilde teknolojinin, makyajın kolaylıklarından yararlanılmış. yani brad pitt in filmde ki ilk yaşlılık dönemini kim oynadı kim bilir. Brad Pitt örneğin bir Fight Club da ki gibi oyunculukmu sergilemişki ödül alsın.)
23- film : Slumdog Millionaire (bu adamlar bu geceden sonra evlerinde oscar heykelciklerini koymaya yer bulabilecekler mi merak ediyorum artık kaçıncı ödülleri saymaktan yoruldum.)

and the oscar goes to...


saat 05.32 oldu tören hala sürüyor.
sunucunun hugh jackman olduğunu öğrenince aslında biraz garipsemiştim. sonuçta ne komedyen ne de o tarz bişi hani acaba tören garip bir resmiyet içinde mi geçicek diye düşünmüştüm. ama töreni tam olarak bir şölene çevirdi diyebiliriz gerçekten güzel oyunculuğunu burda da gözler önüne serdi ve o sert rollerde görmeye alıştığımız hugh oscar a güzel bir hava kattı. hele beyonce, mamma mia ve high school musical oyuncaları ile sergiledikleri müzikali gerçekten tüylerim diken diken olarak izledim.

81. oscar ödülleri tam olarak The curious case of benjamin button ve Slumdog millionaire arasında ki bir savaş olarak geçiyor...
Slumdog millionaire şuana kadar tam 4 dalda ödül aldı
Benjamin button ise 3 dalda aldı.. peki yarın hemen slumdog millionaire alınıp izlenmezmi bencee izlenir:)
tabiki tören daha sürüyor ama şimdiye kadar alınan ödüller ise buyrunuz şöyle..

1- sanat yönetimi : The Curious Case of Benjamin Button
2- özgün senaryo : Milk - Dustin Lance Black
3- uyarlama senaryo : Slumdog Millionaire - Simon Beaufoy
4- yardımcı kadın oyuncu : Penelope Cruz - Vicky Christina Barcelona
5- kostüm : The Duchess
6- animasyon : Wall-E
7- kısa animasyon : Le petit maison en cubes
8- makyaj : The Curious Case of Benjamin Button
9- Cinematography : Slumdog Millionaire
10- kısa film : Toyland
11- belgesel : Man on Wire
12- kısa belgesel : Smile Pinki
13- Visual Effects : The Curious Case of Benjamin Button
14- sound editing : The Dark Knight
15- sound mixing : Slumdog Millionaire
16 - film editing : Slumdog Millionaire
17 - yardımcı erkek oyuncu : Heath Ledger - The Dark Knight

uyumadığım içinn kaldığım yerden yazmaya devam ediyorum :)))

18- müzik : A.R Rahman - Slumdog Millionaire
19- orjinal şarkı : A.R Rahman - Slumdog Millionaire

skor 6-3 oldu.. tamam anladık Danny Boyle çektimi böyle çeker. ellerinden öperiz.
A.R Rahman bile iki kere sahneye çıktı bunun hiç nasip olmadığı nice amerikalı
oyuncu var. vay vay vayyyy....
biri şu hint filmine dur diyebilir mi
neymiş bu ya izlemediğim için utandım kendimden..
ayrıcada bitsin artık uykum geldi..
artık ntv stüdyosundakiler bile uyuyolar akşam 11den beri susmadı çeneleri yazıktır günahtır.
bi yekta kopan maşallah daha yarım saat önce kalkmış gibi gözleri parlıyor.

bu kadar beklemişken en önemli ödülleri görmeden uyumak istemiyorum ama artık dayanamıorum gerisi sabah kalkınca gazeteden

About Gossip..

A woman was gossiping with her friend about a man they hardly knew; i know none of you have ever done this. that night, she had a dream. a great hand appeared over her, and pointed down on her. she was immediately seized with a overwhelming sense of guilt. the next day, she went to confession. she got the old perish priest, father arrorick, and she told him the whole thing. "is gossiping a sin?" she asked the old man. "was that god all mighty's hand pointing down at me? should i ask for your absolution, father? have i dont something wrong?" "yes." father arrorick answered her. "yes, you ignorant, badly brought up female. you have blamed false witness on your neighbor. you played fast and loose with his reputation, and you should be heartily ashamed." so the woman said she was sorry, and asked for forgiveness. "not so fast." says arrorick. "i want you to go home, take a pillow upon your roof, cut it open with a knife, and return here to me." so the woman went home, took a pillow off her bed, a knife from the drawer, went up the fire escape to her roof, and stabbed the pillow. then she went back to the old perish priest as instructed. "did you cut the pillow with a knife?" he says. "yes, father." "and what were the results?" "feathers." she said. "feathers?" he repeated. "feathers, everywhere, father." "now i want you to go back, and gather up every last feather the flew out on the wind." "well," she said, "it can't be done. i don't know where they went. the wind took them all over." "and that," said father arrorick, "is gossip."



sayfalarda dedikodunun tanımını yap yinede bu kadar doğru bu kadar istediğini tam anlamıyla anlatan birşey çıkmaz ortaya.
işte Doubt filminde pederin verdiği vaaz sırasında yapmış olduğu konusma dedikodunun en iyi anlatımıdır.

bunlarda benim oscar tahminlerim

81. oscar ödülleri bu gece sahiplerini buluyor efendim. bu tören canlı izlenir mi ? tabiki izlenir..
törenin sunucusu bu sene Hugh Jackman..

en iyi film dalında ki en güçlü iki film The Curious Case of Benjamin Button ile Slumdog Millionaire. Milyoner i yere göre sığdıramıyor izleyenler ben izlemedim. Evet Benjamin Button güzel filmdi ama bu dalda o kadarda oscar hak eden bir film değil. O halde hakeden alsın!

en iyi erkek oyuncu konusunda ise hiç bir zaman dünyada ki gay lobisini küçümsememek gerek. biliyosunuz ki kesinlikle onların desteğini alan her zaman yürür gider. ayrıca bir Sean Penn hastası olarak al ödülü Sean derim ben.

en iyi kadın oyuncu daha bugün sırf oscar da fikrim olsun ve bir meryl streep filmi ni kaçırmamak adına koşarak sinemaya gittim. heralde oscar adaylığı rekorunu kırmış bir kadının oyunculuğunu tartışmak gereksiz ama bu adaylar arasında bir isim daha var ki kate winslet. gönlüm ödülü artık bunca adaylığının sonucunda bir ödül almasını kesinlikle istediğim kate hanımdır. meryl streep ne kadar mükemmelse kate winslet da okadar mükemmel bir oyuncu bence.

en iyi yardımcı erkek tartışmasız heath ledger olucaktır. hem acı dolu ölümü dolayısıyla hemnde batman the dark night da gerçekten mükemmel bir joker olup biz izleyicilerin taktirini kazanmıştır. ayrıca bu dalda bence diğer adaylar oldukça zayıftır. :)

en iyi yardımcı kadın oyuncu ise penelope den başkasını düşünememekteyim. o aksanıyla o şirret ispanyol kadın portresini çok güzel çizmişti.

o zaman and the oscar goes tooooooo.......

eğer üşenmezsem bu konuda ilerleyen saatlerde sizleri tekrar bilgilendirmek isterim.