20 Mart 2009 Cuma

Harvey Milk

P2 ay once dvdcimden film almaya gittigimde gormustum Milk I nasil film diye sordugumda iki erkegin opusmesine dayamicaksan alma demisti. Filmin yeni oldugundan haberim bile yoktu bende dayanamam gercekten diye sean penn filmi olmasina ragmen almaya hic yanasmadim.. Ancak megerse film sandigim gibi eski degil aksine sean penn in en iyi erkek oyuncu ile oscara aday oldugu ve odulu kazandigi filmdi. Kazanacagindan hic suphem yoktu ama tabi yinede nasil kazandi diye merak ettim ve bugun izleyebildim Milk'I..
1) karakter oyunculuklarinda mucize yaratan Sean Penn gercekten mukemmeldi. 1 degil 5 oscar verilirdi.
2) dvd cim haksizmiydi hayir degildi.. Gereginden fazla opusturmusler adami yani zaten cok guzel bir profil ciziyordu. Okadar opusmesi rolu daha inandirici kilmamis..
3) kesin izleyin filmi escinsel iliskilere karsiysaniz bile fikrinizi degistiricek bir film.. Cunku escinselligi bastirmak icin yapilanlar gercekten insanlik disi. Ha siyah diye zenci oldurmusun ha gay diye bi adam..
4) film gercek bir hikaye yani gercekten gaylerin o donemde seslerini duyurmak icin haklar kazanmak icin yasadiklari.. Ve bunun sonucunda kazandiklari zaferlerle gercekten tuyleriniz diken diken oluyor. Cok guzel yansitilmis seyirciye..
5) gidin gorun bu filmi.. Sean Penn in opusme sahnelerinde gozleri kapayin :)

Hiç yorum yok: