18 Şubat 2009 Çarşamba

Poker Moker

Poker de eller

Poker oyununun tam olarak ne zaman ortaya çıktığını araştırdım ancak çok net sonuçlar elde edemediğim için burda sizinde kafanızı karıştırmak istemiyorum. Muhtemelen çeşitli oyunlardan türeye türeye bu halini almıştır. Poker oyunu dünya çapında birçok arka oda oyunlarından başlayarak bugünün casinolarına kadar yıllar boyu evrim değiştirdi bugün ise bir çok meşhur yer ve kişilerle zengin bir tarihe sahip.Poker bugün en hızlı büyüyen fakat zor tanınan spor hadiselerinden biri olduğundan dolayı bende nedense size bu blogumda pokerden bahsetmek onun hakkında temel bilgiler vermek istedim.buyrun işte en temelinden başlayarak önce elleri öğrenelim :)

Royal Flush-Royal Renk

aynı türden 10-vale-kız-papaz-as. öğneğin karo 10, karo vale, karo kız, karo papaz, karo as varsa elinizde royal flush var demektir. bunlar en destedeki en yüksek kartlar olduğu için en üstün eldir.

Straight Flush-Sıralı Renk

aynı türden numara sırasına göre 5 karttır.

Four of a Kind-Kare

aynı rakamlı 4 kardın birden elde olmasıdır. örneğin maça 9, sinek 9, karo 9, kupa 9.

Full House-Full

aynı rakamlı 3 kart ile aynı rakamlı 2 kartın olması. eğer iki oyuncuda birden full varsa bu durumda 3 kart grubunda kimin rakamı daha yüksekse o el kazanır.

Flush-Renk

Aynı türden 5 kart. oyunda birden fazla renk warsa rakamı yüksek olan kazanır.

Straight-Kent

numara sırasına göre dizilmiş 5 karttan oluşur. kartlar değişik türden olabilir. örneğin maça5, kupa6, karo7,sinek8, karo9.

Three of a kind-Üçlü

aynı rakamlı değişik türden 3 kart.

Two Pair- Döper

Aynı rakamlı 2 kart değişik türden ve yine aynı rakamlı 2 kart değişik türden. Eğer birden fazla oyuncuda De Per varsa, en yüksek rakamlı çiftin olduğu el kazanır. Eğer yine eşitlik varsa, ikinci çift kartın daha yüksek olduğu el kazanır.Yine eşitlik varsa, 5. kartı daha yüksek olan el kazanır.

One Pair-Per

Aynı rakamlı 2 kart değişik türden. Eğer birden fazla oyuncuda bir per varsa, en yüksek rakamlı kartın olduğu el kazanır.

High Card-Yüksek Kart

kimsede bu yukarıda sayılanlardan biri yoksa elinde en yüksel kağıdı olan kazanır.

Hiç yorum yok: